Θέατρο , Τα Καλύτερα του Θεάτρου

9 θεατρικές παραστάσεις για τον Σεπτέμβριο

Η θεατρική σεζόν αρχίζει δειλά δειλά με ένα μικρό αριθμό παραστάσεων αναμένοντας περισσότερες τον Οκτώβριο

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2024

Με μικρό αριθμό παραστάσεων και πρεμιέρες αρχίζει η φετινή θεατρική σεζόν η οποία περιλαμβάνει επαναλήψεις έργων που είδαμε αλλά και δύο θεατρικά αναλόγια.

458268729_919497903557950_1932134.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

"Μια άλλη πατρίδα" στο Θέατρο Ριάλτο
Δέκα Κύπριοι ηθοποιοί αποδίδουν σε θεατρικό αναλόγιο το σύστημα και την παρέα των αγοριών σε κάποιο αγγλικό ιδιωτικό σχολείο και οικοτροφείο της δεκαετίας του ‘30. Το έργο σκιαγραφεί τη λειτουργία του συστήματος και της διάκρισης, της καταπίεσης και του θεαθήναι… έννοιες που μάλλον άλλαξαν πολύ λίγο από το 1930. Παίζουν: Πάνος Μακρής, Μιχάλης Καζάκας, Αντρέας Κουτσόφτας, Εύρος Βασιλείου, Αντρέας Δανιήλ, Χάρης Αττώνης, Γιώργος Ευαγόρου, Νίκος Κοσώνας, Ανδρέας Αραούζος και ο μικρός Στέφανος Λάππας. Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα Flash Art 2024
>> Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: € 12/ 10

A178.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στο WhereHaus 612
Οι θεατρικές ομάδες Point To Contemporary Theater και Anyhow Theater Ensemble παρουσιάζουν την κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη. Το έργο Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε το διασκεύασαν και το μετονόμασαν οι Ρέππας και Παπαθανασίου το 2013. Οι συγγραφείς εμπνευσμένοι από το θρίλερ μυστηρίου του Ρομπέρ Τομά Η Παγίδα (1962) δημιούργησαν μια καλογραμμένη και δομημένη αστυνομική κωμωδία, στην οποία συνυπάρχουν στοιχεία κωμωδίας καταστάσεων, χαρακτήρων αλλά και το αστυνομικό σασπένς. Το έργο ενεργοποιεί το αστυνομικό ένστικτο κάθε θεατή, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει όλα τα στοιχεία και τεκμήρια, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει τον ένοχο και να εξιχνιάσει το μυστήριο, μέσα από ένα παιχνίδι γεμάτο συνεχείς ανατροπές και κρυφές παγίδες. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου, Εύα Μιλτιάδου, Νικόλας Δημητρίου, Ευαγγελία Ονουφρίου, Έλενα Μελετίου, Χάρης Λάμπρου.
>> Πρεμιέρα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, WhereHaus 612, Λευκωσία. Παραστάσεις: 22, 28 ,29 Σεπτεμβρίου και 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26, 27 Οκτωβρίου. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30. Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 99122552, 99660162.

det_grammi_112.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

"Γραμμη 112" στο Κτήριον 53
Μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τον περασμένο Ιούνιο, το ψυχολογικό θρίλερ δωματίου Γραμμή 112, το οποίο είναι βασισμένο στην βραβευμένη δανέζικη ταινία The Guilty, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Μακρή, σε σκηνοθεσία Χριστόδουλου Ανδρέου, επιστρέφει στη σκηνή απο 21 Σεπτεμβρίου για 5 μόνο παραστάσεις στο Κτήριον 53 στη Λευκωσία. Το έργο: Ένας αστυνομικός του δρόμου κατηγορείται για φόνο εν ώρα υπηρεσίας. Βρίσκεται σε διαθεσιμότητα εδώ και καιρό, εν αναμονή της δίκης του, εκτελώντας χρέη τηλεφωνητή της άμεσης δράσης. Η τελευταία του βραδινή βάρδια πριν τη δίκη, μοιάζει με ρουτίνα στο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς με την απολογία που έχει σχεδιάσει, περιμένει σε λίγες ώρες να αθωωθεί και να επιστρέψει πίσω στους δρόμους, αφήνοντας πίσω του ό,τι έχει συμβεί. Όμως τελευταία στιγμή ένα τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης ανατρέπει τα πάντα.
>> Σάββατο 21 (20:30), Κυριακή 22 & 29 Σεπτεμβρίου (19.30), Κτήριον 53, Λευκωσία. Εισιτήρια:

DSC_0950_IoAfLOi.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Σκοπευτήριο», Θέατρο Αντίλογος & Σολο για Τρεις
Το «Σκοπευτήριο» του Μιχάλη Παπαδόπουλου, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περασμένη άνοιξη, επιστρέφει τον Σεπτέμβρη για πολύ λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας, το Θέατρο Μασκαρίνι και το Μαρκίδειο θέατρο Πάφου, και αποτελεί μια σύμπραξη του Θέατρου ΑντίΛογος με την θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας, αλλά και θέματα σχέσεων, ύπαρξης, θέματα τέχνης και της εξέλιξής της στο σήμερα. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Λάρνακα: Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, Δημοτικό θέατρο Γιώργος Λυκούργος, Λάρνακα
>> Λευκωσία: Τετάρτη 11, Πέμπτη 12, Παρασκευή 13, Πέμπτη 19, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στις 8.30 το βράδυ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ, Αθαλάσσης 4, Λατσιά, Κτήριον 53 | Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών
Αθήνας 25-27, Χρυσαλινιώτισσα, Λευκωσία
Πάφος: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, Μαρκίδειο θέατρο Πάφου

Πληροφορίες και κρατήσεις : 99 25 1331
Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS

5_zxCLMdt.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Για όλα φταίει η Κονγκολέζα» από το Θέατρο Αντίλογος
Το Θέατρο ΑντίΛογος, μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις του καλοκαιριού, επιστρέφει με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Για όλα φταίει η Κονγκολέζα» στην αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Μια γυναίκα στα Εξάρχεια βγάζει βόλτα το σκυλί της και έρχεται «πρόσωπο με πρόσωπο» με την αντανάκλαση της στη βιτρίνα ενός ψιλικατζίδικου. Σύντομα, αυτή η καθημερινή βόλτα, θα μετατραπεί σε ένα «ταξίδι» συνειδητοποίησης μιας επώδυνης πραγματικότητας, ένα ταξίδι κατανόησης της δικής της πορείας και των αμέτρητων περιστατικών καθημερινής κακοποίησης που υφίσταται. Το «για όλα φταίει η Κονγκολέζα» είναι ένα έργο, που πραγματεύεται, πολλές φορές με χιούμορ, όλα αυτά τα «μικρά» εγκλήματα έμφυλης βίας, την τοξική «ματσίλα», τον ακραίο σεξισμό, που νομιμοποιούνται μέσα από το χαρακτηρισμό τους ως μέρος του «γυναικείου» ρόλου και που καλούνται καθημερινά όλες οι γυναίκες να παίξουν. Το έργο αποκαλύπτει όλα αυτά που η κοινωνία, το σύστημα, αναγκάζει τα κορίτσια να «φορέσουν», σαν μέρος της χορογραφίας του φύλου τους, για να αποενοχοποιείσει πατροπαράδοτες κακοποιητικές συμπεριφορές και την εκμετάλλευση της γυναίκας. Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου Παίζουν: Χριστίνα Χριστόφια και Φρειδερίκη Τομπάζου
>> Κάθε Δευτέρα και Τρίτη για όλο τον Σεπτέμβριο, Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία (Αμμοχώστου, 55 - 59), 21.00. Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS

457045505_938405684993710_1820886.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

"Οι Δεσποινίδες" από το Θέατρο Ανεμώνα
Δύο γεροντοκόρες αδελφές, η Aντολοράτα και η Ροσάρια, θύματα μιας άσπλαχνης φύσης, περνούν τη ζωή τους σε μια συνεχή, τραγική και κωμική, ανταλλαγή αμοιβαίων κατηγοριών. Ένας ατελείωτος καυγάς που δεν γνωρίζει ανάπαυση. Καβγαδίζουν για ένα υποτιθέμενο μικρό κρυφό θησαυρό που η Ροσάρια κατάφερε να συγκεντρώσει στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό τους όλα τα χρόνια εργασίας τους, τσακώνονται για το ρεύμα που καταναλώνει απερίσκεπτα η Αντολοράτα μή ξεκολλώντας από τις εκπομπές της τηλεόρασης στις οποίες είναι εθισμένη, σφάζονται επειδή η Αντολοράτα κατηγορεί τη Ροσάρια ότι δεν ξοδεύει λεφτά ούτε για τη διατροφή τους ενώ η Ροσάρια κατακρίνει την Αντολοράτα που σκορπίζει τα λεφτά βάζοντας σε κίνδυνο το απόθεμα χρόνων εργασίας και στερήσεων. Κάθε περίσταση, κάθε γεγονός γίνεται αντικείμενο ζωηρής και ασυμβίβαστης συζήτησης! Η Ροσάρια κυριαρχεί και η Aντολοράτα υποφέρει. Ώσπου μια μέρα, η Ροσάρια παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο.. και αποκτά βαριά αναπηρία. Παίζουν: Ιωάννα Σιαφκάλλη, Γιάννα Λευκάτη.
>> Κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, Θέατρο Ανεμώνα, Λατσιά. 20.30. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

H_FARMA_TWN_ZWWN_32X47_final_1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

"H Φάρμα των Ζώων" στο Αρχοντικό Αξιοθέας
​Σε μια φάρμα, τα ζώα, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο στην ανθρώπινη καταπίεση, επαναστατούν και αναλαμβάνουν τη διοίκηση της. Στην ηγεσία βρίσκονται τα πιο «έξυπνα» ζώα της φάρμας τα γουρούνια. Υπό την καθοδήγηση του πιο γενναίου από αυτά η επανάσταση τους ξεκινάει μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νέα τάξη πραγμάτων που προοιωνίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους αδικημένους… Σύντομα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι ελπίδες τους καταρρέουν καθώς η νέα ηγεσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και χειρότερα από την προηγούμενη. Πως μέσα από τους κόλπους των καταπιεσμένων αναδύονται νέοι ακόμη πιο αυταρχικοί δυνάστες; Πως το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Το έργο, πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι μια αλληγορία για την ανάγκη και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη ζωή. Διαπραγματεύεται τις έννοιες της ισότητας, της δημοκρατίας, της απληστίας και της εξουσιομανίας, αλλά και της φιλίας, της συνεργασίας, της συμπαράστασης, της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και της αγάπης. Ελεύθερη διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης. Παίζουν (αλφαβητικά): Αντρέας Γεωργίου, Μαριλένα Γανωματή, Ιάκωβος Ιακώβου, Αντώνης Λαπηθιώτης, Στέλιος Στυλιανού, Μαρία Χαρά Τρούσα.
>> 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Αρχιντικό Αξιοθέας. Από 14/9 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 στο θέατρο ένα, Λευκωσία. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203.

32779362_10156044725304584_763326.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Το Άγνωστο Αριστούργημα» από την Alpha Square
Ένα από τα πιο διάσημα διηγήματα του Honoré de Balzac, «Το Άγνωστο Αριστούργημα» είναι η ιστορία ενός ζωγράφου, ο οποίος είναι είτε μια αξιοθρήνητη αποτυχία είτε μια υπερφυσική διάνοια – ή ίσως είναι και τα δύο! Αυτό το παραμύθι για το κυνήγι της χίμαιρας και την ανυπαρξία της τελειότητας υπήρξε πηγή έμπνευσης για τους Cezanne, Henry James και Picasso, ενώ ο Breton επικαλείται το λόγο του φανταστικού ζωγράφου-πρωταγωνιστή Frenhofer, για να κηρύξει τόσο την απεξάρτηση της τέχνης από τη μίμηση όσο και την πρωτοκαθεδρία της φαντασίας στην καλλιτεχνική δημιουργία. Το θεατρικό αναλόγιο, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, παρουσιάζουν τρεις ηθοποιοί – Βαρνάβας Κυριαζής, Φώτης Αποστολίδης και Ανδρέας Αραούζος – οι οποίοι θα διαβάσουν το διήγημα ενσαρκώνοντας τους τρεις πρωταγωνιστές, τον νεαρό Nicolas Poussin, τον μεσήλικα αυλικό ζωγράφο Franz Pourbus και τον μεγαλύτερο, φανταστικό ζωγράφο Frenhofer.

Αυτή η νύχτα μέλι
Η λατρεμένη θεατρική κωμωδία ρίχνει αυλαία στις 21/9 στο Cap St Georges Hotel and Resort στην Πεγεια ! Η επιλογή για την την αποχαιρετιστήρια παράσταση δεν είναι καθόλου τυχαία αφού η ιστορία του έργου εκτυλίσσετε σε μια από τις πολυτελείς σουίτες του ξεχωριστού αυτού θερέτρου! Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Λωρης Λοϊζίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους,Μαρία Μαστρίδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου,Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος. Η είσοδος επιτρέπεται για άτομα άνω των 16 ετων.
>> Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, Cap St Georges Hotel and Resort στην Πεγεια, 20.30. Εισιτήρια: SoldOutTickets.


Σημείωση: Οι παραστάσεις του έργου της Ελένης Ράντου "Το πάρτυ της Ζωή μου" σε Λευκωσία και Λεμεσό που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο είναι SOLD OUT!

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close